Årsberetning 2016-17

Nyt sundhedspolitisk delprogram og handlingsplan vedtaget af HB.

Det sundhedspolitiske udvalg har i 2016-17 haft fokus på den endelige udformning af nyt sundhedspolitisk delprogram samt en supplerende sundhedspolitisk handlingsplan.
Arbejdet med disse har været i gang siden 2014 og undervejs fortløbende været udsendt til medlemmer af udvalget til kommentering og er blevet drøftet på flere møder afholdt i udvalget. De folkevalgte har ligeledes undervejs været inddraget i arbejdet. Arbejdet har været drevet af en udvidet koordinationsgruppe med i alt 7 aktive medlemmer. Delprogrammet blev fremsendt til FU og senere HB i oktober måned – i overensstemmelse med beslutning på årsmødet 2015. Godkendt af FU og behandlet på HB møde 5. november, hvor der også blev holdt et kort oplæg om programmet af to af forfatterne. HB ønskede nogle mindre ændringer og tilføjelser til programmet. Disse blev indarbejdet og programmet dernæst fremlagt på HB mødet 5. februar og vedtaget med en tilføjelse til indledningen. Handlingsplanen blev taget til efterretning. Alle 5 medlemmer af koordinationsgruppen deltog i dette møde. Programmet er nu i trykken. Det vil herefter blive lagt tilgængeligt på hjemmesiden. Vi forventer at program og især handlingsplan nu kan danne et godt udgangspunkt for den kommende kommunale og regionale valgkamp.

Medlemmer af koordinationsgruppen har deltaget i møder, hvor delprogrammet har været præsenteret og diskuteret. Det drejer sig bl.a. om møder med repræsentantskabet for Region Hovedstaden, EL´s repræsentanter i de 5 regionsråd, EL´s socialpolitiske udvalg og lokale afdelingsmøder i partiet.
Der er planlagt flere sådanne møder i foråret.

Der har i årets løb været et godt samarbejde med Peder Hvelplund, som har inddraget udvalgets ekspertise i forbindelse med behandling af sundhedspolitiske aftaler/lovforslag i Folketinget (den fremtidige lægedækning i sundhedsvæsenet) samt deltagelse i den sundhedspolitiske debat såvel i dagspressen som de sociale medier (lægemiddelindustri og medicinpriser).
Desuden har der været mere kontakt med de folkevalgte i regionerne, som har ønsket at gøre brug af udvalgets ekspertise. I Sønderjylland har medlemmer af udvalget f.eks. bidraget til det forberedende arbejde i regioner og kommuner med valgoplæg til KRV 2017. Udvalget har dog kun i begrænset omfang kunnet tilgodese alle henvendelser på grund af tidnød. Udvalget har også haft godt samarbejde med lægenetværket. Koordinationsgruppen har desuden været inddraget i planlægningen af en sundhedspolitisk konference på Christiansborg, som bliver afholdt 6. maj. Der har også været kontakt til arbejdsmiljøudvalget.

Hele udvalget består fortsat af 50 medlemmer på e-mail listen. De er fortløbende blevet informeret om arbejdet, og i september blev afholdt et møde i Middelfart med 20 deltagere og oplægsholder udefra, Jan Lindegaard, ældre- og handicapchef i Odense kommune. Et nyt møde i udvalget er under planlægning.

Kontakt til udvalget er Margit Velsing Groth og Thea Degett: [email protected];[email protected]

Koordinationsgruppen har i perioden bestået af Else Kayser, Mogens Elmer, Thea Helene Degett, Eva Marianne Thune Jacobsen og Margit Velsing Groth. Primære penneførere på delprogrammet har været Eva og Margit. Tilknyttet gruppen har også været Niels-Erik Aaes og Erik Wissing, som har været de primære penneførere på handlingsplanen.